Zoeken in deze blog

zaterdag 9 mei 2009

Geslaagd voor theorie WOSD Diver Level 2

Wow! Eindelijk weer eens geslaagd voor een examen.
Okay okay, laatste keer was december 2008, toen ik succesvol het BHV EHBO- en brand-examen behaalde. Deze keer eens voor een "nieuwe" hobby: duiken.

Zoals de mensen al weten die me op Twitter en Hyves volgen, volg ik een duikcursus bij een duikschool in Nijverdal genaamd Sea Eagle Adventures. De duikcursus die zij onder andere geven, is volgens het principe van World Organisation of Scuba Diving (WOSD).
De WOSD is opgericht om een nieuwe, innovatieve methode van (duik)opleidingen te realiseren. ... Bij de WOSD zijn alle cursussen en opleidingen gebaseerd op het zogenaamde 'Digital Learning System' of te wel 'D-learning'.

Ik volg de cursus Niveau 2, Zelfstandig duiker (DL2).

Na het theorie-examen (dat uit -let wel- 100 multiple-choice vragen bestond) was er nog tijd om in het zwembad enkele vaardigheden te oefenen door middel van spelletjes.
Voorheen had ik altijd moeite om bepaalde handelingen onder de knie te krijgen maar als je ze spelenderwijs moet uitvoeren zonder erbij na te denken, gaat het bijna automatisch goed; zoals bijvoorbeeld het klaren van de duikbril. Dit werd in spelvorm gedaan door knikkers die op de bodem van het zwembad lagen, in je duikbril te stoppen. Maar omdat je daarvoor je bril eerst moest laten vollopen vanaf de bovenkant, daarna de knikkers erin moest laten vallen en daarna de bril weer moest klaren, was het nog knap lastig. Het is me daarentegen makkelijk afgegaan: ik had er 10 inzitten.
Een andere oefening bestond uit het rondzwemmen onder water met volle uitrusting met een pingpongbal onder een lepel. Ook het wisselen van van je gehele uitrusting met je buddy was een onderdeel. Nog knap lastig als je niet stil kunt zitten/staan onder water.

Ben benieuwd wat de buiten-duiken gaat geven half juni. Dan ben ik pas echt gebrevetteerd.

RJ

Gerelateerd:Geen opmerkingen:

WeerOnline WeerNieuws