Zoeken in deze blog

maandag 11 februari 2008

Maandagochtend verkeer-stress

"De Tactiek Van De Vrij Ruimte"

Jij rijdt op maandagochtend naar je werk. Je probeert de maximumsnelheid in acht te nemen en maakt gebruik van de beschikbare rijstroken. De rechterbaan gebruiken als je niet links hoeft te rijden. De linkerbaan benutten als je inhaalt (en niet constant links blijven rijden).

Op een gegeven moment rijdt er dan een colonne aan vrachtwagens aan de linkerkant. Af en toe een flinke ruimte ertussen, omdat deze wagens ook niet allemaal even hard rijden... Al het inhalende verkeer blijft links rijden, terwijl er voldoende ruimte rechts is. En maar aan de linkerkant achter elkaar blijven, remmen en gas geven, remmen en gas geven. Zeer frustrerend!

Dan maar gebruik maken van de ruimte op rechts... Geeft je wat meer vrije rijbaan voor je op de rem moet trappen. Natuurlijk niet te snel gas geven, anders frustreer je alleen maar de rijders van de linkerbaan. En dan hopen dat er toch nog een gaatje ontstaat door al dat remmen en gassen op die linkerbaan.

Ik weet ook dat ik vaak geergerd kan reageren op bestuurders die van links naar rechts komen en de vrije ruimte voor me dicht rijden. Maar als ik "De Tactiek Van De Vrij Ruimte" toe pas, hoop ik ook op toegefelijkheid van m'n medeweggebruikers op de linkerbaan.

Dus Roel, denk eraan!
Niet te snel knipperen met je groot licht als er weer zo'n mongool in je vrije ruimte voor je duikt vanaf de rechterbaan.


;-)

:: Roel ::

Gerelateerd bericht:

Gerelateerd:Geen opmerkingen:

WeerOnline WeerNieuws