Zoeken in deze blog

zondag 11 juli 2010

Trots op: "Trio overmeestert vluchtende overvaller - Dagblad De Limburger - Limburgs Dagblad"

Drie koelbloedige inwoners van Oirsbeek hebben zaterdagavond kunnen voorkomen dat een gewapende overvaller van de plaatselijke Jumbo-supermarkt er met de buit vandoor ging.
Het trio, onder wie een lid van de vrijwillige politie en een beroepsagent, wist de overvaller op straat te overmeesteren juist op het moment dat hij met zijn wapen een automobiliste dwong om in haar cabriolet met hem weg te rijden.

De 34-jarige overvaller raakte tijdens de schermutselingen gewond en zit inmiddels vast in een politiecel. Zijn compagnon, die waarschijnlijk buiten op de uitkijk stond, kon bijtijds ontsnappen op de scooter die het duo als vluchtvoertuig gebruikte. De overvaller had net tevoren in de supermarkt aan de Markt twee kassa’s leeggeroofd, waarbij hij zowel personeel als klanten had bedreigd. De Oirsbeekenaren die hem op straat wisten te overmeesteren, waren toevallig alle drie op weg naar diezelfde supermarkt om daar vlak voor sluitingstijd nog een paar boodschappen te doen. De politie vermoedt overigens dat het duo ook verantwoordelijk is voor een eveneens mislukte overval op een winkelier in Hoensbroek, eerder op de avond.

Trio overmeestert vluchtende overvaller - Dagblad De Limburger - Limburgs Dagblad

RJ

Gerelateerd:Geen opmerkingen:

WeerOnline WeerNieuws