Zoeken in deze blog

dinsdag 6 mei 2008

Handen af van de Kinderopvang!

----------------------------------------
Van: Ingrid
Datum: 2008-05-05 18:43:22
----------------------------------------
Handen af van kinderopvang !!!!

Het kabinet wil flink gaan snijden in de kosten van de kinderopvang. Terwijl juist betaalbare kinderopvang van groot belang is om de arbeidsparticipatie van vrouwen en hun economische zelfstandigheid te verhogen. Niet korten op de kinderopvang dus, vindt GroenLinks. Om die eis kracht bij te zetten, start vandaag een handtekeningenactie.
De nieuwe regeling voor de kinderopvang is één van de weinige successen die het kabinet op zijn conto mag schrijven. Er wordt zelfs meer gebruik van gemaakt dan verwacht. En dat vindt minister Bos van Financiën te duur. Terwijl de PvdA vòòr de verkiezingen nog zo?n groot voorstander was van kinderopvang als basisvoorziening. Mariëtte Hamer, de kersverse fractievoorzitter, heeft zelfs een initiatiefwet onder die noemer ingediend.

GroenLinks wil dat het kabinet afblijft van betaalbare kinderopvang. Er moet niet worden gesaneerd, maar geïnvesteerd in goede en toegankelijke opvang. Kinderopvang is een minimale, noodzakelijke voorwaarde voor ouders die werken. Niet voor niets worden veel ouders wanhopig van de veel te lange wachtlijsten. Doordat het kabinet opvang door gastouders vanaf 2009 niet meer wenst te vergoeden, lopen de wachtlijsten voor de kinderopvang verder op. Met een extra bijdrage van gemiddeld 1.400 euro per jaar zal het vooral voor vrouwen minder aantrekkelijk worden om te werken.

(Volgens mij komen er dan ook een heleboel gezinnen in de financiële problemen!)

Bent u ook van mening dat het kabinet niet moeten korten op de kinderopvang? Zet dan uw handtekening.
En stuur het door naar je vrienden!

http://binnenhof.groenlinks.nl/kinderopvang/

Gerelateerd:Geen opmerkingen:

WeerOnline WeerNieuws